Aktiviteter

Grafittiworkshop og drageverksted på Vestbredden

Dabke-kurs, plakatverksted og ansiktsmaling på Hausmania


Aktivitetene er gratis, men vi oppfordrer de som kan til å støtte festivalen via Spleis (321948) eller Vipps (#72483).

Vestbredden

12:00 – 16:00

Vestbredden

Grafittiworkshop

Har du noen gang hatt lyst til å prøve grafitti? På Vestbredden kan du bli med Street Art Oslo på grafittiworkshop ledet av kunstner og artist Flexi Aukan. Sammen pynter vi vestbredden av Akerselva med graffiti-kunst og budskap i solidaritet med Palestina. 


Street Art Oslo arrangerer i tillegg workshop hvor du kan lage klistremerker med ditt eget motiv, i tillegg til å gjøre om tomme spraybokser til små kunstverk du kan ta med deg hjem etterpå. 


Det vil være to graffiti-workshops, kl 13 og kl 15. Det er begrenset med plasser, og vi gjør en enkel sign-up på dagen, med mulighet for drop-in deltakelse hvis det er ledig plass. Graffiti-workshopene passer best for deg mellom 13 og 99 år. Klistremerke- og sprayboks-workshoppen er drop-in, er åpen mellom kl 12:00 og 16:00, og passer for alle aldre! Og alt er gratis å være med på!


Drageverksted

Vi er så heldige å få besøk av en av Norges fremste drageflygere som skal lære bort nettopp det å lage enkle drager! Om du er på stranda i Gaza eller på Akerselvas vestbredde vil det å fokusere på dragen på enden av linen rette fokuset ditt oppover og bort fra omgivelsene dine — om så kun et lite øyeblikk.


Drageflyging har store kulturelle og religiøse verdier over hele verden, og er ikke minst en veldig lett tilgjengelig form for underholdning. Det finnes hundrevis av dragefestivaler rundt omkring i verden, og drager brukes også i undervisning for å lære om alt fra matte til geometri, fysikk og aerodynamikk. 


Ajaz har arrangert hundrevis av dragebygging og -flyving-verksted de siste 20 årene både i Norge og utlandet. Han vil lære hvordan man enkelt kan lage og fly drager med eller uten mye vind, og på Vestbredden vil det være fokus på fargene i det palestinske flagget. Med hans ekspertise og mangeårige tilpasning til norske forhold kan han love at dragene vil fly, nesten uavhengig av vindforholdene. 

Hausmania

Dabkekurs

Enten du er litt rusten eller aldri har prøve dabke før, kan du få varmet opp til festen på Vestbredden med et lite kurs på festivalen. Dabke er en tradisjonell palestinsk folkedans som involverer synkronisert tramping, klapping og vridninger til rytmen av hovedsakelig arabisk musikk.


Gjør deg klar til å trampe føttene og klapp hendene! Dabke samler mennesker gjennom kraften i musikk og bevegelse. Den utføres ofte i bryllup, på kulturelle arrangementer og i sosiale sammenkomster som en feiring av palestinsk identitet og arv. Dette er mer enn bare en dans. Dabke er et symbol på enhet, motstandskraft og de rike kulturelle tradisjonene til Palestina.


La deg rive med av den energiske atmosfæren og den fellesskapsfølelsen som oppstår når mennesker kommer sammen for å feire og hedre Palestina. Lær de tradisjonelle trinnene, føl rytmen i kroppen og la dansegleden ta over! Bli med både på kurset på og Vestbredden etter demonstrasjonen og bli en del av dabke-fellesskapet på Visit Vestbredden!


12:00 – 16:00

Inne på Hausmania

14:00 – 15:00

Inne på Hausmania

Plakatverksted og ansiktsmaling

Bli med på plakatverkstedet og ansiktsmaling-aktiviteten for å uttrykke din solidaritet på en kreativ måte! Her har du muligheten til å lage din egen unike plakat som vil bli et sterkt visuelt uttrykk under demonstrasjonen foran Stortinget klokka 16:30. La tankene og følelsene dine få fritt utløp gjennom farger, bilder, symboler og ord på plakaten din, og la den formidle ditt engasjement for Palestina.


Hvis du, eller noen litt yngre enn deg, foretrekker palestinske motiver rett på huden, kan også ansikt og hender bli malt av våre dyktige kunstnere. Med Palestina-inspirerte design og symboler kan du bokstavelig talt bære solidariteten i ansiktet ditt. La kunsten tale og la solidariteten skinne!

Hausmania

How to make a revolution

Dokumentarteater om menneskerettighetsaktivisten Issa Amro av Einat Weizman, med Einat i rollen som seg selv, og Tamer Nafar i rollen som Issa Amro.


Issa Amro er en av de 0,03% palestinerne som har blitt frikjent i en israelske militærdomstol. Med utgangspunkt i rettssakens teatrale absurditet fortelles hans historie om politisk oppvåkning og erkjennelse. Og om veien fra hevngjerrig sinne til organisert, strategisk ikkevoldelig motstandskamp mot okkupasjonsmakten. 

De lange linjene i palestinsk undertrykkelseshistorie viser hvordan Israel bygger videre på britisk kolonialistisk tradisjon og brutalitet. Det historiske perspektivet flettes sammen med Amros historie.


Samtale med Einat Weizman og Issa Amro, ledet av Finn Lunker, etter filmen

19:00

Grusomhetens Teater