Musikk

På dagtid er det konserter på Vestbredden-scenen, på kveldstid er det headlinere fra Palestina, og på natta arrangeres første Vestbredden by Night.

Vestbredden

Husband

Tradisjonell palestinsk musikk

12:00 – 19:00

Husbandet er satt sammen for anlendingen, med dyktige tilreisende musiker fra fjernt og nær — Danmark og Oslo Omegn.

Når ikke det er andre som spiller eller du er på demonstrasjonen og viser din solidaritet, da er det nok husbandet som står på scenen. Gled deg!

Maria Orieta

Folkrock

13:15 – 13:45

OslobaMaria Orieta Band spiller folkrock og består av Maria Orieta gitar/vokal, Misett Johansen trommer, Taran Greni bass, Liv Santos keyboard.

Gatas Parlament

Samfunnskritisk rap og hiphop

13:45 – 14:45

Det legendariske rap-kollektivet Gatas Parlament headliner utendørsscenen under Visit Vestbredden i år. Som engasjerte aktivister for rettferdighet, Palestina og venstreradikal politikk, er Gatas Parlament et ikonisk navn i norsk musikk. De har brukt sin stemme og kunst for å kjempe mot urettferdighet, rasisme og undertrykkelse, og har alltid stått på barrikadene for de undertrykte og marginaliserte.

Melahuset

𒀭unnaki (Amika Fendi)

DJ

20:00 – 21:00 & fra 23:30

Amika Fendi, stagename 𒀭unnaki, vil plukke opp den gode stemningen fra Vestbredden og lede an kvelden.

Bashar Murad

Singer-songwriter pop

21:00 – 22:00

Bashar Murad er multitalentfull palestinsk sanger, låtskriver og filmskaper som produserer globalt-inspirert popmusikk med røtter i den palestinske ånden. Musikken hans utfordrer stereotyper og belyser sosiale problemer som påvirker palestinsk ungdom som sjelden adresseres — deriblant livet under okkupasjonen, kjønnslikestilling og LGBTQ+ rettigheter. Enten han opptrer i brudekjole eller synger om LGBTQ+ problemer, tar Bashar alltid risiko. Som arabisk bosatt i Jerusalem utfordrer han både den eksterne okkupasjonen palestinerne lever under og de interne konfliktene påtvunget i det konservative samfunn sitt. 

Tamer Nafar

Political and social hip-hop

22:00 – 23:30

Tamer Nafar, Midtøstens første rapepr, er blant annet musiker, skuespiller, manusforfatter og sosial aktivist. Sangtekstene hans spenner fra refleksjoner om okkupasjon og politikk til kjærlighet og fattigdom. I 2000 dannet Tamer den første palestinske hip-hop-gruppen, DAM, sammen med sin broren og en nær venn og ble raskt annerkjent som en av de mest innflytelsesrike hip-hop-gruppene i Midtøsten.


Tamer har også brukt musikk og kunst som et verktøy for sosial- og kulturell aktivisme for å skape bevissthet rundt viktige saker forårsaket av okkupasjonen, som tvungen separasjon og fordrivelse av palestinere, og ulikhetene mellom arabiske samfunn innenfor Israel.