OM FESTIVALEN

Visit Vestbredden arrangeres lørdagen nærmest Nakba-dagen og formålet med arrangementet er å presse frem politisk endring gjennom massemobilisering, sette lys på brudd på folkeretten og menneskerettighetene, tilrettelegge for underholdende og aktiv læring for alle aldre, og feire palestinsk kutltur og mangfold.


Vi inviterer alle til å bli kjent med palestinsk kultur og historie gjennom en rekke kunstneriske, faglige, kulinariske, og musikalske innslag gjennom et inkluderende og hovedsakelig kostnadsfritt aktivitetsprogram. 

HVA ER NAKBA?

Det som Palestinere omtaler som Al Nakba, katastrofen, viser til masseutdrivelsen av arabere fra Palestina. I 1948 ble over 700.000 palestinere gjort til flyktninger og mer enn 13.000 ble drept av det israelske militæret. Nakba-dagen markeres 15. mai hvert år, og i år er det 75-års markering for utdrivelsen av  palestinere fra deres hjemland.

Som følge av okkupasjonen er seks millioner palestinere nå statsløse flyktninger i og utenfor Palestina, og har blitt forhindret i å returnere til sitt hjemland. De som ble fordrevet fra det som nå er Israel, bor nå i flyktningeleire i Syria, Libanon, Jordan, Vestbredden og Gaza. Palestinernes Nakba tok ikke slutt i 1948. Den etniske rensingen av det historiske Palestina pågår fortsatt og det samme gjør Palestinsk motstand. 

FINANSIERING

Solidaritetsfestivalen Visit Vestbredden er også i år arrangert av frivillige, er non-profit, og det vil være mulig å delta hele dagen uten å betale en krone.


Vi vil gjerne kunne fortsette å tilby et nesten utelukkende gratis program, men vi trenger din støtte for å sikre at vi kan fortsette å organisere festivalen i årene som kommer. 


Vi setter veldig pris på om du vil støtte Visit Vestbredden enten via Spleis, Vipps, eller bankoverføring.

Spleis: https://www.spleis.no/project/321948/
Vipps: #72483 Palestinakomiteen i Oslo, og velg Visit Vestbredden
Bankoverføring: 15941778337